Лазерната епилация е метод, чрез който постигаме  окончателна 90% редукция на нежеланото оксомяване.
Окончателната лазерна епилация се извършва с александритен лазер.

За постигането на желания ефект имаме три златни правила:
 ♦ Лазерната епилация се извършва с подходящия медицински апарат.
♦ Операторът на машината е компетентен и с достатъчно опит в работата с александритен лазер.
♦ Избор на правилни параметри, съобразени със състоянието на вашата кожа, цвета и дебелината на косъма.

Как работи александритният лазер?

Александритният лазер работи чрез метода на Селективната фототермолиза. Машината използва инфраред светлина, която преминава през кожата и се превръща в топлина. Лазерът не вижда самия косъм, а меланина в него (тъмния пигмент). Косъмчето служи като проводник, т.е. топлината се предава от върха на косъма към неговия корен. Коренът се загрява до нужната температура и се унищожава.

Защо са нужни 6-8 процедури, за да има ефект?

Растежът на косъма има три фази: Анаген, Катаген и Телоген. Всички косъмчета, които са в анаген фаза биват унищожени. Това са около 10-20% от косъмчетата на всяка процедура. Важно е да се спазва периода, препоръчан от лекаря, за да можем да хванем косъмчетата в подходящата фаза, съответно те да бъдат елиминирани.

Действие на лазерa

Препоръчително е първите четири процедури лазерна епилация да се извършват през 35-40 дни (освен зона цели крака- през 60 дни). След четвъртата процедура проследяваме растежа на косъма и се водим по него, като диапазона от време между процедурите се увеличава.

Кога ще видя ефекта от процедурите?

Ефекта от лазерната епилация ще се види още след първата процедура. Всички косъмчета ще започнат да падат между 7-мия и 10-тия ден от процедурата, след което ще имате чист период без косъмчета за около 1- 2 месеца, в зависимост от зоната. Космите върху обработената зона ще изникнат по-тънки и редуцирани. С всяка следваща процедура ще стават все по-малко до тяхното 90% окончателно премахване.

Как да подготвим зоната преди процедура?

Косъмчетата не бива да бъдат дърпани поне 3 седмици преди лазерна епилация. Зоната се бръсне деня преди процедурата. Желателно е да няма косъмчета над повърхността на кожата. НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ЗОНИ ЛИЦЕ! Зоните от лицето, както и зони като ареоли, корем лента се подготвят на място от лекаря и в никакъв случай не се бръснат.

Не бива да сте се излагали на слънце минимум 4-6 седмици преди процедура. Не се мажете с кремове със златни частици или автобронзанти.

Ако се налага да приемате лекарствени вещества 7 дни преди процедурата, свържете се с нас, за да ни уведомите.

Какви резултати да очаквам от лазерна епилация с Gentle lase pro?

Gentle lase pro е най-мощният александритен лазер в света. Лазерът е безкомпромисен срещу борбата с косъмчетата. Може да се използва върху черни и плътни косъмчета, както и за по-светли и тънки такива.

Апаратурата е медицинска и се управлява от медицинско лице. След всяка следваща процедура косъмчетата изтъняват и се редуцират до тяхното окончателно премахване.

Защо да избера Скин Вижън?

♦ За нас е важно да получите индивидуално обслужване, за да постигнем оптимални резултати заедно!
♦ Лоялност към клиентите ни.
♦ Не правим компромис с качеството на извършената процедура.
♦ За нас е най-важно вашата безопасност и спокойствие по време на процедурата. Правим всичко с любов и грижа за вас!