С времето колагенът в кожата намалява, което води до нейното отпускане и до образуване на бръчки

Микронийдлингът е неинвазивен и безопасен метод за стимулация на колаген в повърхностния слой на кожата. Използваме апарат със специални стерилни микроиглички, с които правим хиляди невидими микроканалчета в повърхностния слой на кожата. По този начин кожата се регенерира и стартира процес на „колагенова индукция“.

Благодарение на иновативната вътрешност на игличките, имаме възможност да въведем биоревитализиращи серуми, на основата на хиалуронова киселина, директно в кожата. Това води до по-бързо възстановяване и по-траен ефект от процедурата. Кожата е видимо по-озарена и дълбоко хидратирана.

Тази процедура постига резултати, близки до тези на лазерната аблация и дълбоките химични пилинги, но с много по-бърз възстановителен период, минимален дискомфорт и достъпна цена.

Кога микронийдлингът е правилната процедура?

  • Белези от акне
  • Хирургични белези
  • Изглаждане на текстурата на кожата
  • Третиране фини бръчки
  • Превенция от бръчки
  • Пушачески бръчки
  • Придаване на еластичност и изглаждане на текстурата на кожата
  • Пигментации и изравняване на тона на кожата
  • За цялостна ревитализация, хидратация и сияен блясък на кожата
  • Редукция на разширени пори

Какво се случва в кожата ни след микронидлинг?

Всяка микроигличка отваря канал към дермата. Тази контролирана микро травма стимулира верига от възстановителни реакции. Образуват се фибробласти, които запълват микроканалчетата с нови колагенови и еластивнови нишки. В допълнение се образуват нови капилярчета, които снабдяват кожата с повече кислород и важни микронутриенти за нея.

Amiae Med Exceed– немско качество и номер 1 по безопасност апарат за микронийдлинг

Скин Вижън работи с най-иновативния апарат за микронийдлинг Amiae med Exceed. Основното предимство на апарата е, че имаме пълен контрол над дълбочината на проникване на игления накрайник- нещо, което липсва при други апарати за микронийдлинг. Удобрен от FDA (Food and drug administration).

Колко процедури трябва да направя и през колко време?

Броят на нужните процедури варира в зависимост от проблема, който таргетираме.

Съветваме да се направят минимум 4 процедури през 1 месец. След това диапазонът от време се увеличава.

Какво да очакваме след процедурата?

Веднага след процедурата кожата се усеща опъната, топла и е видимо зачервена. Може да се наблюдава еритема и леко подуване в работената зона. Зачервяването изчезва напълно след третия ден. Възможно е да се появи леко излющване на кожата около седмица след процедурата.

Противопоказания след процедура

От изключителна важност е работената зона да се пази от слънце поне 2 седмици. Не се нанася грим поне 48 часа след процедурата. Избягват се сауни, парни бани и други термални терапии. Не нанасяйте реактивни за кожата агенти като ретинол, гликолова, салицилова киселини поне една седмица. Преустановете тренировките за 48 часа. Досегашният Ви режим за грижа за кожата се преустановява за 3 дни до една седмица, в зависимост от активните съставки на продуктите, които използвате.

Боли ли?

Преди процедурата нанасяме локален анестетик за максимален комфорт на пациента. Болка не се усеща.

Безплатна консултация

По време на консултацията ще се запознаем с Вашата кожа и ще отговорим детайлно на всеки Ваш въпрос. За нас е важен индивидуалният подход към всеки пациент. Тук постигаме желаните резултати задно.