Можем ли да унищожим русите и белите косъмчета с лазерна епилация?

Можем ли да унищожим русите и белите косъмчета с лазерна епилация?

Всяка лазерна система за обезкосмяване „обича“ черните плътни косъмчета. Ако те са съчетани и с бяла кожа, това означава, че имате перфектната комбинация за лазерна епилация.

Когато косъмчетата не са съвсем светли и притежават някакъв цвят, то тяхната редукция е напълно възможна с правилната апаратура и оператор. Имайте предвид, че при по-светли косъмчета е възможно да имате нужда от повече на брой процедури.

Нека си припомним принципа на работа на александритния лазер.

Александритният лазер работи по метода на Селективната фототермолиза. Машината излъчва инфраред светлина, която преминавайки през кожата, се превъща в топлина. Топлината се поема само и единствено от меланина ( тъмният пигмент) в косъма. Косъмът служи като проводник, т.е. топлината се предава от върха на косъма към неговия корен. Коренът се загрява до 70 градусова температура и се унищожава.

 

Русите косъмчета обаче, не съдържат достатъчно количество меланин, съответно не могат да се нагреят достатъчно, за да бъдат унищожени. В белите косъмчета пък липсва меланин, което също прави тяхното унищожаване невъзможно.

НЕ СЪЩЕСТВУВА лазерна система за обезкосмяване, която е способна да унищожи русите и белите косъмчета.  Съветваме Ви внимателно да подбирате информацията, която Ви се предоставя чрез реклами във фейсбук и други информационни канали, рекламиращи изключително грешната информация, че техните лазери са способни на унищожават руси и бели косъмчета.

0 Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.