Често задавани въпроси

Толерантността за болка при всеки човек е индивидуална. Усещането наподобява леко подръпване върху кожата, където работи лазерът. Екипът на Skin Vision сме се погрижили усещането за подръпване да бъде минимализирано като за това допринася машина, духаща студен въздух от -30 градуса, който изстудява кожата и прави лазерната епилация комфортна и сигурна процедура.

Видим резултат ще се види още след първата процедура. Косъмчетата падат на около 7-10 ден след процедурата. След това има чист период без окосмяване между месец и половина до 3 месеца, в зависимост от зоната, която работим. Когато косъмчетата започнат да се появяват, те ще бъдат по-тънки и в пъти по-редуцирани.

Сами ще се убедите, че лазерната епилация (и то с александритен лазер) е най-ефикасният метод за премахване на нежеланото окосмяване. Александритният лазер работи с една дължина на вълната – 755нм, използва инфраред светлина, абсорбираща се само и единствено от меланина в косъма. Не се поема от други структури в кожата, което го прави най-ефективният метод за окончателно лазерно обезкосмяване.

Системите за фотоепилация (IPL) използват широк спектър от дължини на вълната. Енергията, която се подава от машината се разпръсква в кожата, но не успява да се поеме от меланина във всички косъмчета. Това прави фотоепилаторите неефективни при отстраняване на нежеланото окосмяване.

Долна граница за лазерна епилация няма. За максимален ефект при процедурата съветваме да се започне в по-късен пубертет, когато хормоните са се поуспокоили.

Риск за бременната или бебето няма, но по-скоро не съветваме да правите лазерна епилация, тъй като хормоналният дисбаланс по време на бременност е голям, което ще направи процедурата не толкова ефективна.

Ако след завършения курс от процедури, препоръчан от медицинския специалист, не се появяват косъмчета, не е нужно да се правят допълнителни процедури. При липса на хормонален дисбаланс с години липсва космен растеж. Разбира се това е строго индивидуално и зависи от организма на човек.